Latest from the Executive Board

Ύδρευση

Ο Δήμος φαίνεται να έχει αλλάξει πορεία ως προς το μέλλον του δικτύου ύδρευσης του Μαρκοπούλου, η διαχείριση του οποίου δεν είναι βιώσιμη υπό τις σημερινές συνθήκες. Ενώ μέχρι πρόσφατα αναμενόταν να το αναλάβει η ΕΥΔΑΠ, η τελευταία πρόταση της ομάδας εμπειρογνώμων είναι να το πάρει μια Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), μαζί μάλιστα με την αποχέτευση. 

Όσον αφορά το δικό μας δίκτυο, ο Συνεταιρισμός, στον οποίο ανήκει, δεν μπορεί τώρα να το εκμεταλλεύεται, ως γνωστό, λόγω του χρέους που έχει προς τον Δήμο, που είχε σαν αποτέλεσμα την κατάσχεση του λογαριασμού του. Όσο ίσχυε το σενάριο ΕΥΔΑΠ για το μέλλον του Μαρκπουλιώτικου δικτύου ο Δήμαρχος προέβλεπε να μπούμε κι εμείς κάποια στιγμή στο σχέδιο της ΕΥΔΑΠ. Είναι ακόμα άγνωστο ποιές συνέπειες μπορεί να έχει για το μέλλον του δικού μας δικτύου αυτή η προτεινόμενη λύση της ΣΔΙΤ για τον Δήμο. 

Υπενθυμίζουμε ότι προς το παρόν, και μέχρι να ρυθμιστεί το θέμα του χρέους, όποιες διαρροές προκύπτουν στο δίκτυό μας επισκευάζονται από την Υπερησία Ύδρευσης του Δήμου. Και αυτό χάρη στην επιμονή του Συνδέσμου σας. 

Πυρασφάλεια

Οι πρόσφατες φωτιές στον Κουβαρά και στην Αρτέμιδα μας θύμισαν με άγριο τρόπο πόσο εκτεθειμένος είναι και ο Οικισμός μας.

Είμαστε σε συνεχή επαφή με την Πυροσβεστική να δούμε πως μπορούμε να καλυτερέψουμε την προστασία. Είχαμε μια πολύ επιοικοδομητική συζήτηση με τον κύριο Δαλαβίκα, Πύραρχο του Μαρκόπουλου, ο οποίος μας έδωσε πολύτιμες συμβουλές.

Καταρχήν ας μην ξεχάσουμε ότι βρισκόμαστε δίπλα σε δασική περιοχή στην οποία εφαρμόζεται η Πυροσβεστική Διάταξη υπ’αριθμό 9. Απαγορεύεται στην ύπαιθρο η χρήση εργαλείων που προκαλούν σπινθήρες, όπως και των ψησταριών. Τα πρόστιμα είναι μεγάλα. 

Άλλη πηγή κινδύνου είναι τα κλαδέματα. Πρέπει οπωσδήποτε να τοποθετούνται σε κατάλληλους κάδους και όχι στο δρόμο. Οι κάδοι μπορούν να παραγγείλονται από τον Δήμο. 

Εξάλλου οποίος έχει πισίνα ας γνωρίσει ότι υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης. Είναι πολύ χρήσιμο επίσης κάθε σπίτι να διαθέτει αντιασφυξιογόνες μάσκες, οι οποίες δεν στοιχίζουν ακριβά. 

Πέρσι η περιοχή μας αποτελούσε προτεραιότητα για το πρόγραμμα “Δρυάδες” της Πολιτικής Προστασίας, πράγμα που επέτρεψε τον καθαρισμό αντιπυρικών ζωνών γύρω από τον Οικισμό. Έχουμε ζητήσει από την Πολιτική Προστασία να γίνει το ίδιο και φέτος, χωρίς μέχρι τώρα να έχουμε λάβει απάντηση.

Τέλος υπενθυμίζουμε ότι ζητάμε εθελοντές οι οποίοι είναι έτοιμοι να βοηθάνε στην καταπολέμηση φωτιάς στην περίπτωση ανάγκης. 

Σκάλα στην θάλασσα

Διάφοροι Οικιστές μας έχουν μιλήσει για την άσχημη κατάσταση της σκάλας που κατεβαίνει στην θάλασσα μπροστά στον Οικισμό. Από το τελευταίο σκαλοπάτι έχει μείνει μόνο το μισό (μάλλον το υπόλοιπο μετακινήθηκε λοξά κάτω από τα προηγούμενα σκαλοπάτια, αν δεν φαγώθηκε πλήρως από το κύμα).

Η ιδέα να εγκαταστήσουμε ένα μεταλλικό σκαλοπάτι δεν φαίνεται εφικτή, τουλάχιστον σύμφωνα με την γνώμη ενός έμπειρου σιδηρά που φέραμε. Παραμένει λοιπόν η ιδέα να τραβήξουμε το σκαλοπάτι πάλι στην θέση του αν έχει διατηρηθεί ολόκληρο, και αν όχι, να φτιάξουμε ένα καινούργιο από μπετόν. Το κόστος της δουλειάς πρέπει ακόμα να εξετασθεί. 

Εν τω μεταξύ πρέπει οπωσδήποτε να προσέχουμε όταν χρησιμοποιούμε την σκάλα. 

Design a site like this with WordPress.com
Get started